Smag: Azukibønner har en sødlig syrlig, let bitter smag. Spirerne smager let nøddeagtigt og går mod ærter.
Ingredienser: Azukibønner er forventningsfuldt rige på næringsstoffer og ingredienser. De hører til de mest proteinrige vegetabilske fødevarer. Den er også rig på fibre, indeholder meget jern, calcium, kalium og vitamin A, B, C og E. Det grønne i Azukibønner er meget rig på lysin og besidder (udover tryptofan) også alle andre essentielle aminosyrer.
Anvendelse: rå (ikke før 4. spiringsdag): i salater, på brød, til juice, smoothies eller som dekoration af dine retter, dampet som grøntsager eller som en del af wokpander.
Bemærk: Da Azukibønner, som navnet antyder, hører til bønnerne, må de ikke spises rå før den 4. spiringsdag. Hvis du er usikker, er det bedst at varme dem op inden du spiser.
Positive egenskaber: De siges at hjælpe mod nyresygdomme, styrke bindevævet og have en tarmudrensende effekt.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.